Privacy Policy

Personal Data Protection Notice

Linkzzapp Group Sdn Bhd (“Linkzzapp”) values your privacy and is committed to protecting your personal data. Linkzzapp will only collect and process your personal data in accordance with applicable laws including the Personal Data Protection Act 2010 and this Personal Data Protection Notice.

Source and types of personal data obtained

Linkzzapp processes the personal data provided by you and/or a partner engaged by Linkzzapp on your behalf, which is obtained from:

  • your registration for your Linkzzapp account;
  • your day-to-day use of Linkzzapp’s Services;
  • where applicable, any commercial transaction which takes place between you and your Linkzzapp Licensee through Linkzzapp; and/or
  • where applicable, any commercial transaction which takes place between you and our partners through Linkzzapp.
which includes but is not limited to the following:
  • your identity (including your first and last name);
  • your contact information (including your house address, telephone number, email address and other social media and/or mobile chat account details);
  • you location data; and/or
  • where applicable, details of your third party payment gateway account.
Purpose of processing

We process your personal data for the following purposes:

  • for the registration and setting up of your Linkzzapp account;
  • to provide Linkzzapp’s Services;
  • to respond to your enquiries and/or complaints;
  • to produce data, reports and statistics which have been anonymised or aggregated in a manner that does not identify you as an individual;
  • contact and communications purposes;
  • general administrative and management purposes; and
  • for all other purposes in relation or incidental to the above.

Your information is necessary to us. Unless otherwise stated, all information requested by Linkzzapp is obligatory. If you do not provide all the obligatory information as requested, we will not be able to keep complete information about you, thus affecting our ability to accomplish the above stated purposes.

Where you have consented, we will use your personal information to communicate with you on promotions, events and any value-added services:

  • related to future updates and product promotions;
  • from Linkzzapp and/or our partners; and
  • about third party services and/or products which we feel may be of interest to you.

If you do not wish your personal information to be utilised for such communications, or if you would like to change your mind on a previous consent you have given on this, please contact us. Your latest written instructions to us will prevail.

Disclosure of your information

Linkzzapp may disclose your personal data to the following parties (including those within and outside Malaysia):

  • agents, contractors, vendors and service providers that provide services including data processing services relating to the purposes above;
  • government agencies / statutory bodies / authorities;
  • our assignees or potential assignees, acquirers or potential acquirers and successors-in-title;
  • any person, who is under a duty of confidentiality who has undertaken the responsibility to keep such data confidential;
  • Linkzzapp’s related and associated companies and affiliates; and
  • other parties, in respect of whom you have consented to the disclosure of your personal data.

We may also disclose your personal data (within and outside Malaysia) in good faith, (i) to comply with requirements of the government, law enforcement agency, any authorities to whom Linkzzapp is subject to or any orders of court; (ii) as is necessary or relevant in relation to any legal process; or (iii) if required or authorised by law. Access, corrections and complaints

If you would like to make any inquiries or complaints or requests to access, correct or limit our processing of your personal data, you may contact us.

In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail.

Notis Perlindungan Data Peribadi

Linkzzapp Group Sdn Bhd (“Linkzzapp”) menghargai privasi anda dan kami adalah komited untuk melindungi data peribadi anda. Linkzzapp hanya akan mengumpul dan memproses data peribadi anda selaras dengan undang-undang termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan Notis Perlindungan Data Peribadi ini.

Sumber dan jenis data peribadi yang diperolehi

Linkzzapp memproses data peribadi yang diberikan oleh anda dan / atau pembekal perkhidmatan yang dilantik oleh Linkzzapp, yang diperolehi dari:

  • pendaftaran anda untuk akaun Linkzzapp;
  • penggunaan harian perkhidmatan-perkhidmatan Linkzzapp anda;
  • di mana berkenaan, apa-apa transaksi komersial yang terjadi antara anda dengan pemegang lesen Linkzzapp anda melalui Linkzzapp; dan/atau
  • di mana berkenaan, apa-apa transaksi komersial yang terjadi antara anda dengan rakan kongsi Linkzzapp melalui Linkzzapp.

yang termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

  • pengenalan anda (termasuk nama, nama penuh anda);
  • butir-butir perhubungan anda (termasuk alamat rumah, nombor telefon, e-mel, dan butir-butir akaun aplikasi perbualan mobile dan media sosial anda);
  • data lokasi; dan/atau
  • di mana berkenaan, butir-butir akaun saluran bayaran pihak ketiga (“third party payment gateway”) anda.
Tujuan Pemprosesan

Kami memproses data peribadi anda bagi tujuan berikut:

  • bagi tujuan mendaftarkan dan menyediakan akaun Linkzzapp anda;
  • untuk menawarkan perkhidmatan-perkhidmatan Linkzzapp;
  • untuk menjawab sebarang pertanyaan dan aduan;
  • untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang telah diaggregat dengan cara yang tidak mengenal pasti anda sebagai seorang individu;
  • untuk tujuan hubungan dan komunikasi;
  • bagi tujuan pentadbiran dan pengurusan am; dan
  • untuk semua tujuan lain yang berkaitan atau yang bersampingan dengan di atas.

Kami memerlukan maklumat anda. Melainkan dinyatakan sebaliknya, semua maklumat yang diminta oleh Linkzzapp adalah wajib. Jika anda tidak memberikan kami semua maklumat yang wajib seperti yang diminta, kami tidak akan dapat menyimpan rekod maklumat anda yang lengkap, dan ia akan menjejaskan keupayaan kami untuk mencapai tujuan yang dinyatakan di atas.

Di mana anda telah bersetuju, kami juga akan menggunakan maklumat peribadi anda untuk berkomunikasi dengan anda tentang promosi, acara dan apa-apa perkhidmatan bernilai tambah:

  • berkaitan dengan maklumat terbaru Linkzzapp dan promosi produk;
  • dari Linkzzapp dan para rakan kongsinya; dan
  • mengenai perkhidmatan pihak ketiga dan/atau produk yang kami rasa mungkin menarik minat anda.

Jika anda tidak mahu maklumat peribadi anda digunakan untuk komunikasi tersebut, atau jika anda menukar fikiran anda pada persetujuan yang anda telah berikan mengenai perkara ini, sila hubungi kami. Arahan bertulis anda yang terbaru akan terpakai.

Penzahiran maklumat anda

Linkzzapp mungkin menzahirkan data peribadi anda kepada pihak-pihak berikut (termasuk di luar negara):

  • ejen-ejen, kontraktor, vendor dan pembekal-pembekal perkhidmatan yang menyediakan perkhidmatan termasuklah perkhidmatan-perkhidmatan pemprosesan data yang berkaitan dengan tujuan di atas;
  • agensi kerajaan / badan berkanun / pihak berkuasa;
  • pemegang serah hak kami atau pemegang serah hak yang berpotensi, pengambilalih atau bakal pengambilalih dan pengganti hak milik;
  • mana-mana entiti di bawah kewajipan kerahsiaan yang telah mengaku janji untuk memastikan data tersebut dirahsiakan;
  • syarikat-syarikat yang berkaitan dan bersekutu dengan Linkzzapp; dan
    pihak-pihak lain yang mana anda telah memberi persetujuan untuk menzahirkan data peribadi anda.

Kami juga mungkin akan mendedahkan data peribadi anda (di dalam dan di luar Malaysia) dengan suci hati, (i) untuk mematuhi keperluan kerajaan, agensi penguatkuasaan undang-undang, mana-mana pihak berkuasa yang mana Linkzzapp adalah tertakluk kepada atau perintah mahkamah; (ii) adalah perlu atau berkenaan dengan mana-mana proses undang-undang; atau (iii) jika dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang. Akses, pembetulan dan aduan

Jika anda ingin membuat sebarang pertanyaan atau aduan atau permohonan untuk mengakses, membetulkan atau menghadkan pemprosesan data peribadi anda, anda boleh menghubungi kami.

Sekiranya terdapat apa-apa ketidakselarasan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia bagi notis ini, versi Bahasa Inggeris akan terpakai.